ÜDVÖZÖLJÜK!

Az ön kosarában

0 termék van

TUDÁSTÁR


Szappan engedélyeztetése, engedélyezett alapanyag

2020. április 14.
   Még mindig szembe-szembejön ez az engedélyeztetésdolog ugyanúgy, mint a gyártást felügyelő személy. Engedélyezett alapanyagokból készült, engedélyezett szappan, kozmetikum. Felmerülhet hát a kérdés, hogy hol, hogyan lehet engedélyeztetni egy szappant vagy akármi más kozmetikumot, illetve pl. honnan lehet tudni, hogy egy alapanyag engedélyes-e, azaz fel lehet-e használni szappankészítésnél?Saját készítésű illóolaj eladásra és felhasználásra

2020. április 13.
   Lépjünk a paranoiával feljebb egy szintet. Ugyan megvesszük a boltban a natúr meg bio alapanyagokat, de hát ki biztosíthat bennünket BIZTOSAN arról -mármint a kereskedőn, az importőrön, és a gyártón kívül- hogy amit veszünk az TÉNYLEG bio meg natúr, he...? Az a bio, meg natúr, amit magam állítok elő bio meg natúr módon, hát mi baj lehet ezzel?Kozmetikum-e a kutyasampon?

2020. március 31.
   Ha már nemcsak magunknak gyártunk natúr szappant, natúr sampont, natúr bármi kozmetikumot, hanem a családnak, bővebb családnak, rokonoknak, üzletfeleknek, bárkinek IS, innen már csak egy lépés a gondolat, hogy miért ne gyárthatnánk ugyanennyi erővel és ugyanezzel a bejáratott hivatalos háttérrel a házikedvenceknek is ilyesmit?Kozmetikum-e a kézfertőtlenítő?

2020. március 29.
   Másképp fordítva a dolgot: ha már szappanokat, krémeket, ilyesmiket készít valaki, akkor a jelenlegi felfokozott koronavírusos helyzetben készíthet-e hivatalosan kézfertőtlenítőt? Elvégre nem akkora mutatvány, kell bele fertőtlenítőszer meg pár ezmegaz, műhely van, keverő van, problem?Szappankészítő vállalkozás indítása

2019. január 15.
   Ezt a cikket amiatt a már sokszor megkapott kérdés miatt írtuk meg, hogy hogyan is kell szappankészítő -illetve tkp. általában kozmetikumot, krémet, szakállolajat, fürdőbombát stb. stb. készítő- vállalkozást indítani, mi is kell hozzá, mert jövő héttől már csinálnák.Mik a kozmetikumok mikrobiológiai követelményei?

2017. december 22.
   Amikor valami kozmetikumot, krémet, leveszünk egy bolt polcáról, elvárjuk, hogy abban a káros vegyianyagok mellett káros mikrobiológiai anyagok se legyenek.A felelős személy és a gyártást felügyelő személy

2017. december 20.
A szappangyártás (pontosabban kozmetikumkészítés) magyar jogi környezetének két, igen zavaros fogalmát járjuk most körbe. A zavart az EU-snál némileg szigorúbb (és így annak ellentmondó) magyar jogi szabályozás, a magyar jogszabályokban eleve benne levő fogalmi keveredés, valamint a gondolkodási tehetetlenség okozza. És amit a gyakorlat jól-rosszul, de többnyire átlép.


Mi a TID, mi a GMP?

2017.december 19.
Úgy látjuk, elég komoly fogalmi zavar van ekörül a két dolog körül (dobogós még a felelős személy fogalma is, de ez egy külön mise), ezt most megpróbáljuk tisztába tenni. Nem fogjuk tételesen boncolgatni az egyes jogszabályi sorokat, most arra koncentrálunk, mire is jó, mire is való ez a kétféle papír, és miért is kellenek


A szappankészítő műhely követelményei

2015. november 07.

Alapvetően két hivatalnak kell megfelelnünk, az egyik az önkormányzat, a másik az ÁNTSZ. Az önkormányzattal alapvetően a műhely elhelyezését, az ÁNTSZ-szel pedig a belső kialakítását kell elfogadtatnunk.


Önálló szakma-e a szappankészítő, a szappankészítés?

2015. szeptember 10.
Röviden: Nem.
Hosszabban: Vannak, akik ezt gondolják, de valójában nem.


Egy őszinte ember, aki őszintén megmondja az őszintét

2015. július 24.
Nyilván mi is megkérdezünk mindenkit, akit csak tudunk, hogy na milyen volt a szappan, a testvaj, a akármi. Mindenki mosolyog, hogy tök jó, aztán legfeljebb sosem látjuk többet.


Kézműves vagy házi szappan után is kell termékdíjat fizetni? FRISSÍTVE!

2015 április 22.
Röviden: NEM kell termékdíjat fizetni.
Hosszabban: NEM kell termékdíjat fizetni, bár ennek megítélése kicsit szubjektív


Otyityotyi, sokarizsa és a SEO

2015. április 02.
 Mi ez a sok fölösleges szöveg jópár helyen a weboldalon? tehetné fel valaki a kérdést. Meg mintha nem tudnánk rendesen magyarul, a stilisztika is enyhén furcsa, hol egyesszám, hol többesszám, kissé érdekes mondatszerkezetek, mi van itt, mi ez az egész?


Tündérmentes Övezet

2015. január 04.
Két ok vezetett bennünket a "Tündérmentes Övezet" létrehozására. Egyrészt igazság szerint herótunk van a natúrtermékeket övező édelgésből, kényeztetésből, negédből, tündérezésből, arany pacak-vacakomból, jajjmátekiste-ből.


Mi a testvaj?

2014. szeptember 8.
A testvaj olyan szilárd, de testhőmérsékleten kenhetőre lágyuló (vagy igen sűrű krém állagú) test- és bőrápoló, ami a hagyományos testápoló krémnél koncentráltabban tartalmaz hatóanyagokat.


Mi a bioszappan?

2014. március 16.
A bioszappan olyan natúrszappan, ami bio alapanyagokból készül. A kulcsszó a "bio", amit -ha komolyan vesszük- elég nehéz betartani.


Mi a natúrszappan, natúr kozmetikum?

2014 március 16.
A natúrszappan az általánosan elfogadott közértelmezés szerint olyan szappan, amiben nincs úgymond vegyianyag, hanem kizárólag természetes alapanyagokból készül.


Rólunk (Kik, ezek, mik ezek, mit csinálnak?

2013. szeptember 20.
A Sansa Műhely natúr szappanokat, kozmetikumokat készít kézi módszerekkel. A Sansa név a francia "Sans Artificielle"-ből származik, ami nem túl szép, de értelemszerű fordításban "Mesterségesség nélküli"-t jelent. A Műhely meg magyarul műhelyt.