ÜDVÖZÖLJÜK!

Az ön kosarában

0 termék van

RÓLUNK

Kik ezek, mik ezek, mit csinálnak?
2013. szeptember 20.
   A Sansa Műhely natúr szappanokat, kozmetikumokat készít kézi módszerekkel, emellett műhelyét és felhalmozott tudását, tapasztalatát is megosztja az érdeklődőkkel.

   A Házikence oldalán is van velünk interjú.

   A Sansa név a francia "Sans Artificielle"-ből származik, ami nem túl szép, de értelemszerű fordításban "Mesterségesség nélküli"-t jelent. A Műhely meg magyarul műhelyt.
   A "mesterségesség nélküli" egyrészt a termékeinkre vonatkozik, amelyekbe tartósítószert, SLS-t, parabént, ilyesmiket nem teszünk, minden csak olyasmiből áll, amit egyébként meg is lehet (szabad) enni. Másrészt azt a törekvésünket, hogy a natúrtermékek világát -közte a saját termékeinket is - túlzások, holdvilágos, fehérlovas herceges kényeztetés nélkül mutassuk be.

   A "műhely" pedig a készítés kézi jellegét jelzi. Minden egyes termékünket személyesen ismerjük, mivel mi készítettük, csomagoltuk.Küldetésünk:
   Saját kedvtelésünkre hosszú idő óta foglalkoztunk natúr szappanokkal és kozmetikumokkal, sokat olvastunk, kísérletezgettünk. Fejlesztettünk termékeket is, a fejlesztéssel egyidejűleg pedig megismertük a kozmetikumgyártással kapcsolatos jogszabályi környezetet. Ezzel a felhalmozott tudással lépünk ki a közönség elé, ezt a tudást szeretnénk megjeleníteni mind termékeinkben, mind tanfolyamainkban és megismertetni akárkivel, aki érdeklődik a téma iránt.


   Alapvető célunk, hogy olyan, a szélesebb tömegnek is megfizethető szappanokat, kozmetikumokat készítsünk, amelyek natúr alapanyagokból, ellenőrzött, jogszabályoknak megfelelő módon, egyenletesen jó minőségben, kézzel készülnek. Tudásunkat másokkal is megosztjuk, segítve ezzel mindenkit, aki szappan vagy kozmetikumkészítéssel szeretne foglalkozni.

   Célunk továbbá, hogy segítségünkkel minél többen tudjanak átgondoltan dönteni, milyen tisztálkodószereket, kozmetikumokat akarnak használni. Nem akarunk senkit elrettenteni a bolti termékektől, csupán minél objektívabban tájékoztatni.

   Csapatunkban van egy gyógyszervegyész, aki átállt a büdös oldalról az illatos oldalra. Ő felelős a termékekért, a receptekért, az alapanyagokért, a termékkészítésért. És van egy mérnök, a számok barátja, aki a jogszabályi környezet betartásáért, a termékkészítés folyamatáért és az adminisztrációért felel.
   Természettudományos beállítottságunkból és képzésünkből fakadóan a dologok miértjét szeretjük megérteni, nem csak úgy elhinni bármit, amit mondanak nekünk. Ezt a személetet szeretnénk terjeszteni tevékenységünkkel is.

Termékeinkről:
   Mi olyan szappanokat készítünk, amit magunk is használunk. Tulajdonképpen azért vágtunk bele, mert a kapható szappanok egyike sem felelt meg nekünk. Olajos, lemoshatatlan érzés a bőrön, minimális habzás, "hát ez nem is tisztít" érzés. Hát akkor csinálunk magunknak olyat, ami szerintünk is jó.

   Szappanjainkat mi magunk készítjük, kis túlzással mondva mindegyiket személyesen ismerjük. A kézi készítésből fakadóan a szappanok nem egyformák, mindegyiknek egyedi a mintázata, picit más az alakja. A belenyomtatott Sansa logó is azért lehet eltérő mélységű, mert azt is kézzel nyomjuk bele.

   A szappanok alapvetően egy közös bázisra épülnek, amik az egy szappantól általánosan elvárható tulajdonságokat (állag, habzás, tisztító- és bőrápoló hatás) biztosítják. Ezt turbózzuk fel különleges olajokkal és illatokkal. A szappanok gondosan kiszámolt olajfelesleggel készülnek, ami biztosítja, hogy a szappan a tisztító hatás mellett a bőrt is ápolja, hidratálja.