ÜDVÖZÖLJÜK!

Az ön kosarában

0 termék van

SZAPPANKÉSZÍTÉS HIVATALOSAN TANFOLYAM

Szappankészítés hivatalosan
   A szappankészítés hivatalosan tanfolyam nem csak száraz jogi ismeretek átadására korlátozódik, hanem gyakorlati útmutatót is nyújt a hivatali útvesztők túlélésére. Választ kaphatnak többek között arra, hogy

- milyen követelményeknek kell megfelelni személyileg, helyiségileg.
- milyen bejelentéseket kell megtenni az önkormányzatnak, az ÁNTSZ-nek, az EU-nak.
- milyen vállalkozási és adózási formát célszerű választani.

   Természetesen nem kizárólag szappan, hanem bármilyen más kozmetikum esetében is. Mi tudjuk, végigmentünk rajta, sőt. :-)
A szappankészítés hivatalosan tanfolyam helyszíne:
 
A Sansa Műhely Bt. műhelye
1211 Budapest, Mansfeld Péter u. 27. (volt Posztógyár)
A szappankészítés hivatalosan tanfolyam tanmenete:
 
09:30-12:30 Előfeltételek, bejelentések (egy szünettel)
- Általános áttekintés, jogi háttér, mi mi miatt van, jogszabályi változások. Hivatali levelezés alapfokon.
- Gyártóhelyiség, eszközök követelményei.
- Önkormányzatnak megteendő bejelentések.
- ÁNTSZ-nek megteendő bejelentések.
- EU-nak megteendő bejelentések.
- ÁNTSZ-portál használat.
- EU-portál (CPNP) használat.

12:30-13:00 Ebédszünet

13:00-15:00 Dokumentáció (egy szünettel)
- Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) meghatározása, annak összeállítása.
- Termékinformációs dokumentáció (TID) adattartalma, annak összeállítása.
- Címketartalom megtervezése.
- Vállalkozási és adózási formák áttekintése.
- Egy kis matek. Megéri, nem éri...?
Általános tudnivalók:
 
- A tanfolyam díját a tanfolyam megkezdése előtt minimum 3 munkanappal kérjük átutalni. Amennyiben nem tud utalni, a helyszíni készpénzes fizetés is lehetséges. A számlát a helyszínen adjuk át.
- Ha a tanfolyam valamilyen nekünk felróható oknál fogva elmarad, a tanfolyam díját visszautaljuk.
- Jelentkezést bármikor vissza lehet vonni, de végső soron a meg nem jelenés is lemondásnak számít. Mindkét esetben visszautaljuk a már kifizetett teljes díjat.
- Egy óra körül van ebédszünet, igény szerint pizzarendeléssel segíthetünk az éhező rászorulókon, de ez külön térítendő.
- Kávé, üdítő nem korlátlan, de ésszerű mennyiségben rendelkezésre áll.
GYIK 1: Ez a tanfolyam csak szappankészítésre jó? Én nem szappant, hanem ...-t készítenék.
 
   A tanfolyam a kozmetikumkészítés általános EU-s (így egyben magyarországi) előírásait-szabályait ismerteti, amelyek mindenféle kozmetikumra érvényesek. Tehát teljesen mindegy, milyen kozmetikai termék(ek)et szeretne készíteni, szappant, krémet, fogkrémet, bármi ilyesmit, legyen az natúr vagy nem natúr, bio vagy nem bio, ha hivatalosan szeretné csinálni, ez a tanfolyam önnek szól.
GYIK 2: Ha a tanfolyam mindenre IS jó, akkor miért csak "szappankészítés" hivatalosan a neve?
 
   Azért, mert erre a kifejezésre keresnek a legtöbben a google-ben :-).
Résztvevők véleményei a tanfolyamról:
 
- Márta:
   "Kiválóan összeállított tananyag egy nagyon nehéz és szövevényes útvesztőről.
  Az előadás még tovább is megy a felvállalt tematikán, betekintést engedve a lehetséges vállalkozási formákba, elgondolkodtatva a megtérülésről. Minden részletre kiterjedő, alapos, dokumentált, professzionális és őszinte bemutatása annak, hogy milyen utat kell bejárnia azoknak a vállalkozóknak, akik nyugodt lelkiismerettel, minden törvényes előírásnak eleget téve szeretnének szappant gyártani és terméküket értékesíteni.
   Az előadás mellé logikusan felépített, részletes írásos tananyagot kapnak a résztvevők törvényi hivatkozásokkal, linkekkel, a teljes folyamat lépésről-lépésre történő bemutatásával, mely még az EU-s regisztrációt is magába foglalja.
   Több hónapos kínkeserves önálló kutatómunkát ill. külső cégeknek kifizetendő súlyos tíz (inkább száz-) ezreket takarít meg annak, aki végülis úgy dönt, hogy belevág. Tiszta szívvel ajánlom minden leendő konkurensemnek."


- Milde szappan (a kinevelt konkurencia :-)):
https://www.facebook.com/pages/Milde-Szappan/463083020369749

-Tímea:
   "A helyszín rendben volt, a tanteremben volt egy kicsit hideg. A tanfolyam anyaga fedte a meghirdetetteket. Az anyag (segédlet) felépítése logikus, az előadó néha kicsit szétszórt volt és túlmagyarázott dolgokat, de nem volt zavaró :-). A tanfolyam igazodott a hallgatóság igényeihez, a felmerült kérdésekre is kielégítő választ kaptunk, amire pedig nem volt szükség, ki lehetett hagyni."


- Anita:
   "Szerintem nagyon hasznos volt, megérte elmenni, minden kérdésemre választ kaptam. A tanfolyam anyaga jól felépitett, és a *száraz téma* ellenére olyan volt az előadás, hogy még jól is éreztem magam. Nagyon tetszik, hogy a jegyzet részletes, jól követhető, otthon is olvasható."

- Szilvia:
   "Összességében elégedett vagyok az előadással, azt kaptam, amit vártam. :) Mindenképpen megérte eljönni, hasznos információk birtokába jutottam. Amennyiben az ember belevág a szappankészítésbe 'hivatalosan', az itt hallottakkal kevesebb energiát kell fordítania az utánajárásnak."

- Anikó:
   "Köszönöm szépen a lehetőséget, ha komolyan belekezdek a szappankészítésbe, akkor e tananyag alapján fogok elindulni és csinálni mindent."

- Csegő és Judit:
   "Nagyon köszönjük az üzleti tanfolyamot, nagyon sok új és értékes, használható és korrekt információt kaptunk. Jobban megértettük a hivatalos szabályokat, teendőket, sokkal kézzelfoghatóbb lett így számunkra. Nagyon tetszett, hogy szisztematikusan végigvettük az anyagot és örömmel vettük, hogy feltett kérdéseinkre is őszinte válaszokat kaptunk. :)"